Медиците от Спешната помощ в Пазарджик  организираха протестна подписка срещу

...
Медиците от Спешната помощ в Пазарджик  организираха протестна подписка срещу
Коментари Харесай

Спешна помощ-Пазарджик с подписка срещу ниското заплащане

Медиците от Спешната помощ в Пазарджик  проведоха протестна подписка против заповедта на здравния министър  Стойчо Кацаров, съгласно която медицинските служащи от Спешното звеното ще получават по 11 стотинки за всяка минута, в която са били в контакт с потвърдено инфектиран с Ковид пациент. 
Според лекарите и медицинските сестри от регионалния център, това е унизително отношение към труда им. Подписката е разпространена  и в останали 26 незабавни центрове в страната, сподели здравната сестра и синдикален водач Димитрия Димитрова. 

" Искаме с тази подписка да попитаме Министъра на толкоз ли прави оценка нашия живот? Защото в нашия център дадохме жертви и сме поели самодейността да осведомяваме останалите 26 центъра да съберат подписи, които ще занесем пред Министерство на здравеопазването и, в случай че няма резултат, ще предприемем по-интензивни дейности. Ще създадем и митинг " беше безапелационна синдикалния водач.

" Тези 11 стотинки би трябвало да заменят тези 1000 лева, които получавахме. Те би трябвало да се дават като тласък за риска, който поемахме ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР